Wie is BookofJo?

    Mijn naam is Jolanda Urru en ik ben BookofJo begonnen in Barcelona.  Als liefhebber van lezen ging ik op zoek naar boeken, bij voorkeur in de Nederlandse taal. Na enig speurwerk kwam ik uit op een tweedehands boekenwinkeltje in Poble Sec, maar helaas, deze bleek al enige tijd geleden ter ziele te zijn gegaan. Vervolgens kwam ik terecht in Gracia, bij de tweedehands boekenwinkel van Hibernian. Een aardige winkel, maar met weinig recente boeken en al zeker niet in de Nederlandse taal (op een zielig plankje onderin na).

Ik besloot daarom mijn collectie boeken uit Nederland (zo'n 200 exemplaren) langzaam maar zeker naar Barcelona te verhuizen. En daarnaast een platform te bieden voor alle andere Nederlanders in Barcelona die houden van boeken lezen!

Inmiddels ben ik weer terug in Nederland en heb ik de website voor Nederlanders actief gemaakt. Barcelona is ingeruild voor Amsterdam en mijn boekencollectie groeit weer gestaag. Een boek is echter niet alleen maar om in een kast te staan verstoffen. Ik hoop dus in Nederland net zoveel boekliefhebbers te treffen als in Barcelona.